Plan van aanpak


Een eerste, vrijblijvend, kennismakingsgesprek is het startpunt. Dit gesprek vindt plaats bij ons in de studio of bij u thuis.

Na dit gesprek zal er een voorstel voor u op maat gemaakt worden in de vorm van een offerte. In deze offerte omschrijven we de benodigde stappen, werkzaamheden en prijzen. Wij werken bij voorkeur met vaste prijzen zodat u niet achteraf voor verassingen komt te staan.  

Om tot een optimaal resultaat te komen doorlopen we een aantal stappen. Afhankelijk van het budget en uw wensen wordt bepaald welke stappen door ons uitgevoerd worden. Dit kan betekenen dat u de uitwerking en eventuele verbouwing zelf gaat regelen en de ontwerpen hiervoor gebruikt. Wij zorgen dat onze ontwerpen tot in detail zijn uitgewerkt zodat vakmensen zoals aannemers en meubelmakers er direct mee aan de slag kunnen.

Ook kunt u ervoor kiezen om de verbouwing door ons te laten begeleiden. Wij adviseren en begeleiden bij het aanvragen van offertes van aannemers en interieurbouwers. U kiest zelf de uitvoerende partij of u maakt gebruik van ons netwerk van betrouwbare vakmensen. Bij de uitvoering van de werkzaamheden controleren wij of het werk conform de afspraken wordt uitgevoerd. Het neemt u een hoop werk uit handen en u bent verzekerd van professionele uitvoering van het ontwerp.

Uitwerking


Fase I - VO (voorlopig ontwerp)

De locatie wordt ingemeten en evt. met foto's vastgelegd. Plattegronden van de bestaande en nieuwe situatie worden in digitale tekeningen gezet. Bij het ontwerp is veel aandacht voor de praktische haalbaarheid. De ontwerper heeft jarenlange ervaring in de bouw waardoor de ontwerpen en oplossingen altijd goed uitvoerbaar zijn. De eerste plannen worden gepresenteerd dmv plattegronden.

Fase II - 3D impressie

In deze fase worden de plattegronden uitgewerkt in 3D impressies. Het ontwerp is daarmee meteen inzichtelijk en krijgt u een goed beeld van hoe het eindresultaat eruit zal zien. Indien gewenst kunne deze 3D impresies uitgewerkt worden in foto realistische impressies. Hierin kunnen we materiaalkeuzes en kleuren laten zien maar ook globale keuzes voor de inrichting.

Fase III - DO (definitief ontwerp)

In deze fase worden de plattegronden uit fase 1 verwerkt tot bouw- en werktekeningen. Dit kan betrekking hebben op het lichtplan, aanzichten, meubeltekeningen maar ook bijvoorbeeld uitgewerkte (werk) tekeningen voor uw maat keuken of badkamer. Deze tekeningen kunnen gebruikt worden voor het aanvragen van offertes. Uiteindelijk kunnen de uitvoerende partijen met deze tekeningen aan de slag.

Fase IV – Uitvoering

U kunt ervoor kiezen om de bouw ook door ons te laten begeleiden. Daarin kunt u ook gebruik maken van ons opgebouwde netwerk vakmensen. Tijdens de bouw fungeren wij als aanspreekpunt voor u en de uitvoerders en controleren of het werk naar behoren en volgens het ontwerp wordt uitgevoerd.

Interieur/ inrichting

Ook kunt u bij ons terecht voor kleur-, materiaal- en interieuradvies. Als aanvulling op de 3D impressies maken we een meubel en kleurenplan met ons advies voor de aanschaf van meubels en verlichting. Desgewenst kunt u de volledige inrichting door ons laten uitvoeren.